missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Kardinaal Ambongo Besungu: ‘Congolese jongeren zijn onze hoop’

woensdag 11 december 2019 door Webmaster2
Op 5 oktober tekenden de Congolese president Félix Tshisekedi en vertegenwoordigers van alle politieke strekkingen present in Rome om de kardinaalscreatie van mgr. Fridolin Ambongo Besungu bij te wonen. Dat was een positief signaal. Het bevestigt dat de kerk een rol speelt in de eenheid van het (...)


Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken

maandag 2 december 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van God. In deze (...)


Pausbezoek bevordert interreligieuze dialoog

In Thailand
vrijdag 22 november 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus is aangekomen in Bangkok voor een vijfdaags bezoek aan Thailand en Japan. Directe aanleiding is de 350ste verjaardag van de oprichting van het apostolische vicariaat Siam. Met zijn bezoek wil paus Franciscus vooral de interreligieuze banden, vooral met het boeddhisme, (...)


Luikse delegatie nodigt paus Franciscus uit naar Banneux

woensdag 20 november 2019 door Webmaster2
Bisschop Jean-Pierre Delville van Luik heeft paus Franciscus afgelopen zondag uitgenodigd voor een bezoek aan het bedevaartsoord van Banneux. Een Belgische delegatie, onder leiding van de Luikse bisschop Jean-Pierre Delville en ceremoniemeester Fabian Delarbre van het het bedevaartsoord (...)


CONGRES

3-daags congres onderzoekt wat missie vandaag kan betekenen

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
Theologen en geïnteresseerden verzamelen op 19, 20, 21-11 in Leuven en Louvain-la-Neuve. Het internationale colloquium is georganiseerd door KU Leuven, UCLouvain, Lumen Vitae en Missio België brengt sprekers uit België, Congo, Kameroen, VSA, Brazilië, India, Ghana en het Vaticaan. Aanleiding is (...)


Thuiskomen in de liturgie

Een Afrikaanse student over onze liturgische praktijk

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
Onderstaande tekst komt uit het eindverslag van een Afrikaanse priester die twee jaar kwam studeren in België. Hij was niet bedoeld voor publicatie. De tekst wil ook niet meer zeggen dan hij zegt: hij wil niet veroordelen, hij ziet licht en schaduw. Hij geeft ons vanuit een Afrikaanse perceptie (...)


OVERLIJDEN

Pater Jos Leys is overleden

maandag 4 november 2019 door Webmaster2
Op 15 oktober is in Zelzate onze confrater Jos Leys zachtjes overleden. Jos Leys – officieel ingeschreven als Joseph – werd geboren te Gent in Oost-Vlaanderen op 11 juli 1934. Hij was de oudste van zes kinderen. Na de lagere school te Gent en te Ukkel, volgde hij de klassieke humaniora in het (...)


De Bijbel ademt de taal van de Afrikaan

Ratzingerprijs is een beloning voor alle Afrikaanse theologen
maandag 28 oktober 2019 door Webmaster2
De Afrikaanse theoloog en jezuïet Paul Béré heeft in een interview met het nieuwe Afrikaanse persagentschap ACI Africa gezegd erg verheugd te zijn met de Joseph Ratzingerprijs, die hem op 9 november als eerste zwarte theoloog ooit wordt toegekend. De prijs, uitgeloofd door de Kardinaal Joseph (...)


Gedoopt en gezonden. Missionaire kerkdag in Ninove

vrijdag 25 oktober 2019 door Webmaster2
Christus kennen is de grootste schat die we in ons leven kunnen krijgen. Zo zijn wij allen missionarissen: gedreven door Gods Geest om bij de mensen te getuigen. De Sint-Corneliusparochie in Ninove was gastheer voor de diocesane missionaire kerkdag 2019 op 20 oktober. Het werd een (...)


OVERLIJDEN

Pater Maurits Van Genechten

woensdag 23 oktober 2019 door Webmaster2
Donderdagmorgen, 17 oktober, is onze confrater Maurits Van Genechten te Varsenare in Avondrust in zijn slaap overleden. Maurice – maar hij vervlaamste al vlug zijn naam in Maurits – werd op 2 augustus 1938 geboren te Hove in de provincie Antwerpen. Vader was onderwijzer. Maurits was de (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 859014

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License