missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Algerië

Zomer 2018

Ontmoeting en Ontwikkeling (CCSA)
donderdag 19 juli 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
Maandag 16 juli 2018 Het is 23 uur. We hebben de hele avond doorgebracht ons bezig te houden met een jonge Congolese vrouw die op het punt stond te bevallen. Ondanks de bevestigingen van “geen problemen”, is zij verplicht op weg te gaan van de ene kliniek naar de andere opdat men haar zou (...)


“Maak je dus niet bezorgd om de dag van morgen… “ (Mat. 6, 34)

Eurécho - Zomer 2018
woensdag 11 juli 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Voor ons die elke dag een overvloed van eten hebben op onze tafels, voor ons die een dak boven ons hoofd hebben om ons te beschermen tegen de zon en de regen, voor ons die hemden hebben, polo’s en schoenen van allerlei aard in onze kasten, voor ons die keukenhulp, bewakers, en soms chauffeurs (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Juli 2018

maandag 2 juli 2018 door G.Verbist, mafr.
‘’ Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden.’’ In de wereld van vandaag is het dringend nodig om dialoog en ontmoeting tot stand te brengen tussen personen en groepen die heel verschillend zijn. ‘’ Vrede wordt opgebouwd in het koor van de verschillen… Vanuit (...)


Interreligieuse Kalender - Juli 2018

vrijdag 29 juni 2018 door G.Verbist, mafr.
1 – Het vasten van Tammoez (Joden) Een drie weken durende rouwperiode voor de verwoesting van Jeruzalem en de tempel. 10 – Marteldood van de Bab (Bahá’i) in Iran op 9 juli 1850. 13 tot 15 – O-bon (Shinto Boeddhisten in Japan) Geestenfeest. Jaarlijkse terugkomst van de (...)


Algerië

“Samen leven”

maandag 18 juni 2018 door D.F. (Vertaling), Jan Heuft, Webmaster
Dat was het thema voorgesteld door Algerije [2] aan het geheel van de wereldlanden via de UNO om 16 mei elk jaar te vieren. Reeds op de vooravond, 15 mei, heeft een rijk debat plaats gevonden op de Algerijnse radio en televisie over dit thema met onder meer de deelname van Mgr. Henri (...)


Aid el Fitr mabrouk

vrijdag 15 juni 2018 door Webmaster


België

BOODSCHAP BIJ GELEGENHEID VAN HET FEEST AAN HET EINDE VAN DE RAMADANMAAND 2018

vrijdag 15 juni 2018 door Webmaster
’Id al-Fitr / Ramazan Bairami, 15de/16de juni 2018 Beste moslimvrienden, Met het feest Id-al-Fitr/ Ramazan Bayramı beëindigen jullie de Ramadan. Bij deze gelegenheid wensen wij jullie vrede en alle goeds. Deze periode is een bijzondere kans om sterker op God gericht te zijn en meer (...)


Het agro-industrieel park Bukanga Lonzo : een geval van grondroof georganiseerd door de Staat en de internationale gemeenschap

donderdag 7 juni 2018 door Webmaster

De Democratische Republiek Congo heeft op dinsdag 15 juli 2014de het eerste van een serie agro-industriële parken ingehuldigd die bestemd zijn om de ontwikkeling van het land vooruit te helpen en het enorme potentieel van landbouwgronden waarover het beschikt in de verf te zetten.
Het agro-industriële park van Bukanga Lonzo is 75.000 hectaren groot en stelt reeds 300 personen aan het werk volgens de regering, die zich beroemd over haar “productiepotentieel van grote bijgevoegde waarde: landbouwgrond met hoge opbrengst, beschikbaar water en mogelijkheid van irrigatie, en de nabijheid van de stad Kinshasa die een markt voorstelt en een afzetgebied van meer dan tien miljoen mensen”.
Uiteindelijk voorziet de Staat twintig agro-industriële parken in te stellen om het enorme landbouwpotentieel van het land uit te baten.
Maar de grond van het probleem is het volgende: de gronden en de dorpen die er op staan maken deel uit van het agro-industrieel park van Bukanga Lonzo, en de boeren van de streek hebben geen toegang meer tot hun landbouwgronden.Levenswoord.

De dag waarop ik me werkelijk heb liefgehad

Lettre aux amis Nr 41 - JUNI 2018 - Canada
dinsdag 5 juni 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Charly Chaplin zou dit gedicht hebben voorgedragen op zijn 70ste verjaardag, 16 april 1959, gedicht dat oorspronkelijk geschreven werd door Kim McMillen [5]
Ook al is hijzelf er niet de auteur van, hij is het nochtans die deze tekst heeft leren kennen aan het grote publiek, door in zijn hart zich woorden eigen te maken die zijn eigen innerlijke melodie van gans een leven zongen.DIALOOG & ONTMOETING - Juni 2018

zaterdag 2 juni 2018 door G.Verbist, mafr.
Anglicaanse kerk In de Londense St.Pauls’s Kathedraal is op 12 mei de nieuwe bisschop van Londen geïnstalleerd. Het is de 133ste in rij. Sarah Mullally is de eerste vrouwelijke bisschop van Londen. Vrouwen kunnen in de anglicaanse kerk sinds 1992 tot priester gewijd worden. Sinds 2014 (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 723343

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License