missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


CONGRES

3-daags congres onderzoekt wat missie vandaag kan betekenen

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
Theologen en geïnteresseerden verzamelen op 19, 20, 21-11 in Leuven en Louvain-la-Neuve. Het internationale colloquium is georganiseerd door KU Leuven, UCLouvain, Lumen Vitae en Missio België brengt sprekers uit België, Congo, Kameroen, VSA, Brazilië, India, Ghana en het Vaticaan. Aanleiding is (...)


Thuiskomen in de liturgie

Een Afrikaanse student over onze liturgische praktijk

vrijdag 8 november 2019 door Webmaster2
Onderstaande tekst komt uit het eindverslag van een Afrikaanse priester die twee jaar kwam studeren in België. Hij was niet bedoeld voor publicatie. De tekst wil ook niet meer zeggen dan hij zegt: hij wil niet veroordelen, hij ziet licht en schaduw. Hij geeft ons vanuit een Afrikaanse perceptie (...)


OVERLIJDEN

Pater Jos Leys is overleden

maandag 4 november 2019 door Webmaster2
Op 15 oktober is in Zelzate onze confrater Jos Leys zachtjes overleden. Jos Leys – officieel ingeschreven als Joseph – werd geboren te Gent in Oost-Vlaanderen op 11 juli 1934. Hij was de oudste van zes kinderen. Na de lagere school te Gent en te Ukkel, volgde hij de klassieke humaniora in het (...)


De Bijbel ademt de taal van de Afrikaan

Ratzingerprijs is een beloning voor alle Afrikaanse theologen
maandag 28 oktober 2019 door Webmaster2
De Afrikaanse theoloog en jezuïet Paul Béré heeft in een interview met het nieuwe Afrikaanse persagentschap ACI Africa gezegd erg verheugd te zijn met de Joseph Ratzingerprijs, die hem op 9 november als eerste zwarte theoloog ooit wordt toegekend. De prijs, uitgeloofd door de Kardinaal Joseph (...)


Gedoopt en gezonden. Missionaire kerkdag in Ninove

vrijdag 25 oktober 2019 door Webmaster2
Christus kennen is de grootste schat die we in ons leven kunnen krijgen. Zo zijn wij allen missionarissen: gedreven door Gods Geest om bij de mensen te getuigen. De Sint-Corneliusparochie in Ninove was gastheer voor de diocesane missionaire kerkdag 2019 op 20 oktober. Het werd een (...)


OVERLIJDEN

Pater Maurits Van Genechten

woensdag 23 oktober 2019 door Webmaster2
Donderdagmorgen, 17 oktober, is onze confrater Maurits Van Genechten te Varsenare in Avondrust in zijn slaap overleden. Maurice – maar hij vervlaamste al vlug zijn naam in Maurits – werd op 2 augustus 1938 geboren te Hove in de provincie Antwerpen. Vader was onderwijzer. Maurits was de (...)


Kijk binnen in de grootste ondergrondse kapel ter wereld

maandag 21 oktober 2019 door Webmaster2
De kapel van de heilige Kinga, tevens een kunstgalerij, vind je op 101 meter diepte in een zoutmijn in het Poolse Wieliczka, vlak bij Krakau. 101 meter diep onder de grond, 54 meter lang, 12 meter hoog, 18 meter breed. Het zijn de unieke kenmerken van de Kapel van de Heilige Kinga, de (...)


Gebed van de Buitengewone Missiemaand

Gedoopt en Gezonden
vrijdag 11 oktober 2019 door Webmaster2
Onze Vader, uw Eniggeboren Zoon Jezus Christus, verrezen uit de dood, heeft aan zijn leerlingen de zending gegeven : “ Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn leerling kan worden”. Mt 28,19 Gij herinnert er ons aan dat wij allen door het doopsel deel hebben aan de missie (...)


Fitzgerald: ’Interreligieuze dialoog centraal in missie van Kerk’

Kersvers kardinaal Michael Louis Fitzgerald
maandag 7 oktober 2019 door Webmaster2
Aartsbisschop Michael Louis Fitzgerald, die vandaag zaterdag door paus Franciscus tot kardinaal werd gecreëerd, had het zaterdag in Rome druk druk druk. De 82-jarige Britse missionaris van Afrika had een grote schare familieleden op het generalaat van de witte paters aan de Via Aurelia op bezoek (...)


Taizé organiseert jongerenontmoeting in Afrika

maandag 30 september 2019 door Webmaster2
Duizenden Afrikaanse jongeren tussen 17 en 35 jaar hebben van 25 tot 29 september 2019 deelgenomen aan de Pelgrimage van Vertrouwen van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De Taizé-gemeenschap organiseerde 25 jaar geleden hun eerste bijeenkomst voor (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 844614

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License