missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Hoe ons steunen ?

vrijdag 8 december 2017 door Webmaster
MET U, VOELEN WIJ ONS ONDERSTEUND 1 - DOOR UW GEBED... Wij rekenen op uw gebed voor ons apostolaat. Om ons toe te laten voor u te bidden, laat ons uw gebedsintentie kennen, of vertrouw ons uw misintenties toe. 2 - DOOR UW BELANGSTELLING… Door onze websites te raadplegen bij voorbeeld: (...)


Pater Gaby Claerhout

maandag 4 december 2017 door Jef Vleugels
Zoals Luc Putzeys reeds meldde, is onze confrater Gaby Claerhout zaterdagavond, 2 december 2017, omstreeks kwart na acht, zachtjes ingeslapen in zijn kamer op Avondrust. Gaby werd geboren op 19 juli 1935 te Pittem in West-Vlaanderen, in een welgesteld landbouwgezin met acht (...)


DIALOOG & ONTMOETING - December 2017

maandag 4 december 2017 door G.Verbist, mafr.
Een samenleving die niemand uitsluit Homelie van kardinaal Jozef De Kezel op Koningsdag (15 november 2017) in de kathedraal te Brussel. “ Nous venons d’entendre un extrait de la lettre de Saint Paul aux Romains. Nous sommes au début de notre ère. Il y a déjà en ce moment une communauté (...)


Interreligieuse Kalender - December 2017

donderdag 30 november 2017 door G.Verbist, mafr.
1 – Mawlid an-Nabi (Islam) Geboorte van Mohammed. 3 – AVENT (Kath) Voorberijdingstijd voor Kerstmis. 8 – Bodhidag (Boeddhisme) Verlichting van Boeddha. 10 – Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. 13 tot 19 – Chanoeka (Joden) Inwijdingsfeest van de Tempel te Jeruzalem. 18 – (...)


Burundi

De armoede bestrijden

Karibu 167
maandag 27 november 2017 door Webmaster

Al meer dan zes decennia lang wordt de Burundese samenleving geconfronteerd met verdeeldheden op etnisch, regionaal en politiek vlak. Duizenden mensenlevens hebben hiervan de gevolgen gedragen en dit heeft ’littekens’ nagelaten bij de dochters en zonen van dit land. Zij lijden daar zelfs tot vandaag onder in verschillende maten. Een waarnemer ter plaatse maakt een analyse op van de socio-economische situatie sinds de politieke crisis in 2015, na de omstreden herverkiezing van president Nkurunziza.Godsdiensten… enkele bedenkingen die ik u laat…

E. Bladt, M.Afr.
woensdag 22 november 2017 door D.F. (Vertaling), E. Bladt, Webmaster
Evere, 19.11.2017 Men heeft nooit zoveel gesproken over “godsdienst” als deze laatste tientallen jaren ! De media hebben het veelal daarover met een blij hart. En toch, dikwijls maken het luisteren ernaar en het lezen erover me droevig. Onlangs, tijdens een debat op de televisie op een Vlaamse (...)


De Kerk herstichten

CCBF - Parijs 21 oktober 2017
donderdag 16 november 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Tijdens een weekend van hervatting van de CCBF (Katholieke Conferentie van de Gedoopten van Frankrijk) heeft Jean-Pol Gallez een conferentie gegeven over de theologie van Joseph Moingt, met als titel, : “De Kerk herstichten, de oproep van Joseph Moingt aan de gedoopten”.

Jean-Pol Gallez is doctor in de theologie van de UCL (Katholieke Universiteit van Louvain). Hij heeft het regelmatig over Joseph Moingt, jezuïet, één van de grootste theologen van onze tijd waarvan de stimulerende gedachte nieuwe – en trouwe aan het Evangelie - basissen biedt voor het opnieuw funderen van de Kerk.

De conferentie werd ingeleid door een oproep die Joseph Moingt gelanceerd heeft aan alle gedoopten.Missionarissen van Afrika : de missie weer bezoeken !

zaterdag 11 november 2017 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Norbert Mwishabongo, missionaris van Afrika (sociëteit die doorgaans gekend is onder de naam “Witte Paters”), is afkomstig van D.R. Congo. Hij is actueel priester in Frankrijk, gelast met de missie- en roepinganimatie. Hij legt ons hier de manier uit die de Missionarissen van Afrika hebben om hun rol te zien in Europa, missiegebied zoals een ander. Wat het woord missie vandaag betekent. Eens men de oude gedachte achter zich heeft gelaten die missie verbond met exotische landen. Een nieuwe manier om het document ‘Ad Gentes’ te begrijpen.

Tekst uitgegeven op de site van de Bisschoppenconferentie van FrankrijkDIALOOG & ONTMOETING - November 2017

donderdag 2 november 2017 door G.Verbist, mafr.
Interreligieuze tolerantie is een kracht Op 3 oktober organiseerden de erkende erediensten in ons land, in samenwerking met de minister van Justitie Koen Geens, in de Senaat een colloquium dat resoluut religioptimisme uitstraalde. De leiders van de 6 godsdiensten waren aanwezig, maar namen (...)


Interreligieuse Kalender - November 2017

dinsdag 31 oktober 2017 door G.Verbist, mafr.
1 - ALLERHEILIGEN (Kath.) Katholieken gedenken de heiligen. 2 - Allerzielen (Kath.) Zij gedenken alle mensen die gestorven zijn. 4 - Geboorte Goeroe Nanek (Sikhs) Groot feest. 29 – Gita Jayanti (Hindoes) Verjaardag van de heilige tekst. Gebedsintentie van de (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 651949

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.26 + AHUNTSIC

Creative Commons License