missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > R+V > R+V

R+V

Rechtvaardigheid, vrede en zorg voor de schepping

Artikels van deze rubriek


Vaticaan

Een vertegenwoordigster van het Vaticaan
bij de commissie van de UNO over de vrouwen
(R+V)

Vatican News - 14 maart 2019
zaterdag 16 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Vrouwen die leiden, invloedrijk of beslissend zijn… allen zijn zij samengekomen van 11 tot 22 maart in de zetel van de UNO in New York voor de 63ste sessie van de Commissie over de condities van de Vrouw. Voor de eerste keer dit jaar, heeft de Heilige Stoel een vertegenwoordigster gestuurd, het betreft hier Barbara Jatta, directrice van de musea van het Vaticaan.Tabagisme in Afrika

Afrika, het eldorado van de nicotine made in Europe (R+V)

Bron “mafrwestafrica”
vrijdag 8 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Door Damien Glez Damien Glez is tekenaar-editorialist franco-burkinabe Een onderzoek stelt vast wat iedereen kon weten : de sigaretten die in Afrika verkocht worden zijn meer toxisch dan deze die in Europa gerookt worden. Wie is de verantwoordelijke van deze vergiftiging ? Gehalte van (...)


Internationale Dag tegen de handel van personen

Feest van Josephina Bakhita (R+V)

8 februari
vrijdag 8 februari 2019 door Webmaster
Heilige Josephine (Giuseppina) Bakhita 1868-1947 Eerste Soedanese heilige Slaaf bij de geboorte en Canonized op 1 oktober 2000 Feest in de kerk 8 februari Josephine Bakhita, de Afrikaanse heilige (zijn leven zien) 8 februari, Internationale Dag tegen (...)


Samen tegen de Personenhandel (R+V)

maandag 28 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Voorstelling van de 5de Werelddag van gebed en sensibilisatie tegen de handel in mensen : 8 februari 2019 Op 8 februari 2019, steken we een kaarsje aan tegen de handel in personen om samen de 5de uitgave van de Werelddag van gebed en overweging tegen de handel in personen te vieren waarvan (...)


Vaticaan

“Terwijl een deel van de mensheid in de overvloed leeft, ziet een ander deel hoe haar waardigheid miskend wordt” (R+V)

Boodschap van paus Franciscus
zaterdag 22 december 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Paus Franciscus heeft een boodschap gezonden aan de deelnemers aan de internationale Conferentie “De mensenrechten in de hedendaagse wereld : verworvenheden, nalatigheden en ontkenningen”, georganiseerd door de Pontificale Gregoriaanse Universiteit en door het Dicasterie voor de Dienst van de integrale menselijke Ontwikkeling.

De internationale conferentie vond plaats ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de universele Verklaring van de Mensenrechten en van de 25ste verjaardag van de Verklaring en van het Actieprogramma van Wenen voor de bescherming van de mensenrechten in de wereld.Waarop gelijken de drie gezichten van het racisme ? (R+V)

Axelle Mag – Collectif, N° 2111 Septembre 2018
zaterdag 20 oktober 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De actualiteit voert een reeks drama’s en onrechtvaardigheden met zich mee. Talrijke racistische aanslagen werden onlangs op de voorpagina vermeld door de Belgische media. Terecht wordt de openbare opinie hierdoor beroerd. Maar als men de schuldigen wil vereenzelvigen, wordt het ingewikkeld. De politici klagen de geïsoleerde individuen aan en hun “dwaasheid”. De media steken hun vinger op naar onverantwoordelijke politici of hun aanhangers en zaaien zo hun naamloze haat uit op de sociale netwerken… Kortom, het is nooit “onze” fout…

Nochtans is de verantwoordelijkheid hoogst collectief. Maar om dat te begrijpen, moet men eerst de verschillende gezichten en de verschillende niveaus van het racisme weten te ontcijferen. Wij trachten deze complexiteit uit te leggen in tekeningen, die noodzakelijk schematisch zijn, genomen uit onze “buiten serie” die deze winter verschenen is :
« Racisme en Belgique. Solidarités de femmes » (Racisme in België. Solidariteit van vrouwen).EDITORIAAL (R+V)

Nuntiuncula Nr 709 Augustus - September 2018
maandag 1 oktober 2018 door Luc Putzeys
Beste Confraters, Het behoud en de bescherming van de schepping behoren tot ons charisma als missionarissen. Onlangs hebben we de « Werelddag van gebed voor het behoud van de schepping » gevierd, door Paus Franciscus begonnen in 2015. Je hebt de teksten van de 5 weken ‘Temps de la création 2018’ (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De uitnodiging om Jezus te volgen overdragen
(R+V)

zaterdag 29 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De uitnodiging om Jezus te volgen overdragen Liturgische en Bijbelse teksten Vijfde week : van 30 september tot 4 october De viering van de tijd van de schepping, die haar oorsprong vindt in de orthodoxe traditie, werd overgenomen door de Wereldraad der (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De vreugde van het dienen delen
(R+V)

zaterdag 22 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De vreugde van het dienen delen Liturgische en Bijbelse teksten Vierde week : van 23 tot 29 september De viering van de tijd van de schepping, die haar oorsprong vindt in de orthodoxe traditie, werd overgenomen door de Wereldraad der Kerken en (...)


TIJD VAN DE SCHEPPING 2018
De gave van de wijsheid doorgeven
(R+V)

zaterdag 15 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
TIJD VAN DE SCHEPPING 2018 De gave van de wijsheid doorgeven Liturgische en Bijbelse teksten Derde week : van 16 tot 22 september De viering van de tijd van de schepping, die haar oorsprong vindt in de orthodoxe traditie, werd overgenomen door de Wereldraad der Kerken en (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 792597

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen R+V   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License