missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Dialoog > Dialoog

Dialoog

Ontmoeting met mensen met een andere cultuur en geloof, om ze met kennis en respect te benaderen

Artikels van deze rubriek


DIALOOG & ONTMOETING - April 2017 (Dialoog)

zaterdag 1 april 2017 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.
De katholieke dialoogschool Deze werd gelanceerd in 2016 door Lieve Bouve. Maar ze bestond al langer in het Xaveriuscollege te Borgerhout, zegt ons pater Guido Dierickx, sj. “ Het college telt leerlingen van diverse origine, van Vlaamse en van Marokkaanse, maar ook in toenemende mate van (...)


Interreligieuse Kalender - April 2017 (Dialoog)

donderdag 30 maart 2017 door G.Verbist, mafr.
4 – Rama Navami (Hindoes) Geboorte van de god Rama. 8 – Wereld Roma dag 9 – Mahavir Jayanti (Jain’s) Geboortedag van de grondlegger van deze godsdienst. Het belangrijkste feest van het jaar. 11 tot 18 – PESACH. Paasfeest (Joden) 14 – Vaisakhi (Sikhs) Goede Vrijdag (...)


DIALOOG & ONTMOETING - Maart 2017. (Dialoog)

donderdag 2 maart 2017 door G.Verbist, mafr.
Dialoog met moslims als inspiratiebron Barbara ‘Babs’ Mertens werd na een uiterst spannende onlineverkiezing de derde Jongerenambassadeur voor de Vrede van Pax Christi Vlaanderen 2016. Zij schetste hoe haar interesse voor Syrië groeide uit contacten met moslims. Die contacten wekten haar (...)


Interreligieuse Kalender - Maart 2017 (Dialoog)

maandag 27 februari 2017 door G.Verbist, mafr.
1 – ASWOENSDAG – Begin van de VASTENTIJD (kath.) 11 – Vastendag van Esther (joden) 12 – Poerim (joden) Lotenfeest. 13 – Holi (hindoes) Festival van de kleuren. 21 – Bahá’i Nieuwjaar. (bahái’s) Gebedsintentie van de maand Dat christenen die vervolgd worden gesteund (...)


Oecumenisch DOSSIER

De HERVORMING 2017 (Dialoog)

vrijdag 17 februari 2017 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.
De herdenking van 2017 : het succes van de Hervorming door kardinaal Koch. Voor het Vaticaan, is de herdenking van de Hervorming een gelukkige uitnodiging om te dialogeren over wat de katholieken kunnen leren van de Hervorming en over wat de protestanten kunnen halen uit de katholieke Kerk (...)


ONTMOETING & DIALOOG - Februari 2017. (Dialoog)

woensdag 1 februari 2017 door D.F. (Vertaling), G.Verbist, mafr.
Erkenning van nieuwe moskeeën België telt ongeveer 350 moskeeën, waarvan er 81 zijn erkend. Voor Vlaanderen gaat het om 28 erkende. Om radicalisering tegen te gaan wil de federale overheid het aantal erkende moskeeën verdubbelen. Minister van Justitie Koen Geens heeft op basis van onderzoek van (...)


Interreligieuse Kalender - Februari 2017 (Dialoog)

maandag 30 januari 2017 door G.Verbist, mafr.
1 – Vasant Panchami (Hindoeïstisch feest) De komst van de lente. 3 – Setsebun sai (Het Japanse shintogeloof) Begin vd lente. 11 – Toe Bisjwat (Joden) Plantenfeest. 15 – Nirwanadag (Boeddhisten) Herdenking dood van Boeddha. 24 – Maha Shivaratri (Hindoes) Shiva’s kosmische dans. 28 – (...)


ONTMOETING & DIALOOG - Januari 2017 (Dialoog)

maandag 2 januari 2017 door G.Verbist, mafr.
« De wereld veranderen » Woorden van kardinaal De Kesel. “ De plaats en de betekenis van godsdienst in onze samenleving is onderwerp van maatschappelijk debat en zelfs van politieke discussie. Dit is niet nieuw. Sinds het midden van vorige eeuw is de westerse samenleving niet langer een (...)


Interreligieuse Kalender - Januari 2017 (Dialoog)

vrijdag 30 december 2016 door G.Verbist, mafr.
1 – Wereld Gebedsdag voor de VREDE (Kath) 5 – Geboortedag van Goeroe Gobind Singh Sahib (Sikhs) 7 – Kerstfeest (Orthodoxen) 18 – 25 : Gebedsweek voor de EENHEID vd CHRISTENEN. 28 – Chinees Nieuwjaar. Het jaar van de haan. PAUSELIJKE GEBEDSINTENTIE Dat alle (...)


ONTMOETING & DIALOOG - December 2016 (Dialoog)

donderdag 1 december 2016 door G.Verbist, mafr.
Orthodoxie Samenwerking is binnen de Orthodoxie niet altijd gemakkelijk. Vier Orthodoxe kerken zagen af van deelname aan het Panorthodoxe Concilie op Kreta deze zomer. Steeds weer ontstaat ruzie over het grondgebied waarover de patriarchen zeggingsschap menen te hebben. Men leeft in een (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 583079

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.21 + AHUNTSIC

Creative Commons License