missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
FAMILIENIEUWS

BANDFEEST VARSENARE

Nuntiuncula N° 694 September - Oktober 2015
maandag 9 november 2015 door Webmaster

[marron]Enkele uittreksels uit een artikel in Kerk & Leven, federatie Jabbeke[/marron]

Lang op voorhand werden afspraken en voorbereidingen getroffen :

We werken in verschillende onderdelen. Er zijn de mensen voor de tombola, de catering, de tentenbouwens, liturgie en muziek, administratie… (n.v.d.r. op de in het parochieblad bijgevoegde foto tellen we 13 lachende medewerkers/sters). De paters houden het overzicht, helpen met raad en daad en zijn gelukkig het Bandfeest, een groot vriendenfeest, te kunnen houden met al die steun.

De practische start werd gegeven met de opbouw van de tent op donderdag. De weergoden waren ons in de namiddag gunstig gezind, want de hemelsluizen bleven dicht. In een mum van tijd werd de klus geklaard. Een bende dappere mannen en een vrouw, die ook haar mannetje kan staan, zorgden daarvoor. Achteraf werd er bij de paters verbroederd bij een biertje. Op vrijdag werd alles in de tent klaargezet. Een waar gezeul met tafels en stoelen, met een podium, tapijt en trapjes, hier en daar een klaterende lach en wat geplaag. De bar, de catering en versiering van de tent werden op zaterdag in orde gebracht.

Op zondag was er een zeer verzorgde [bleu] eucharistieviering. [/bleu] Blije mensen en mooie gezangen, met dank aan Dirk en de parochiale koren. Daarna hebben we gefeest, gegeten en gedronken (n.v.d.r. 320 maaltijden werden geserveerd !). Deze ontmoeting met oude en nieuwe vrienden deed deugd. Zo werd het avond en weer morgen : opruimen en terug inpakken.

Moe maar voldaan kijken we terug op het Bandfeest 2015.Dank je wel aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen en dank je wel om eens binnen te wippen. Mocht je de drang voelen opkomen om in de toekomst een handje toe te steken, laat het aan de paters weten.

  Roos

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 541 / 1114421

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License