missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Vaticaan

Pre-synodale Youth Meeting

vrijdag 9 maart 2018 door Webmaster

[marron]In maart 2018 wordt in Vaticaanstad een ‘presynode’ gehouden in voorbereiding op de Gewone Bisschoppensynode die in oktober dit jaar plaatsvindt met als thema ‘Jongeren, geloof en onderscheiding van roeping’. Aan deze presynode nemen jongeren uit de hele wereld deel.[/marron]

[bleu marine]De Kerk moet naar jongeren luisteren.[/bleu marine] [mauve fonce]Paus Franciscus[/mauve fonce]

  Ik nodig voor deze bijeenkomst jongeren uit de hele wereld naar Rome uit, of ze nu katholiek zijn of tot een andere Kerk of geloofsgemeenschap behoren of zelfs niet-gelovig zijn. Dit initiatief is een onderdeel van de voorbereiding van de Gewone Algemene Bisschoppensynode van oktober 2018. Zo wil ik hun stem, gevoeligheden, overtuigingen, twijfels en kritiek beluisteren.

Jongeren tussen 16 en 29 jaar worden uitgenodigd om via facebook mee te praten tijdens de presynode over[bleu] ‘Jongeren, geloof en onderscheiding van roeping’[/bleu] die van 19 tot 24 maart in Rome wordt gehouden. Aan deze presynode nemen jongeren deel die zijn afgevaardigd door bisschoppenconferenties uit de hele wereld, maar nu kunnen andere jongeren dus ook meepraten in een speciale facebookgroep.

Een samenvatting van alle reacties die binnenkomen in deze facebookgroep wordt meegenomen in het einddocument van de presynode dat zal worden aangeboden aan paus Franciscus. Voorwaarde om mee te mogen doen is dat het deelnameprofiel op facebook echt en persoonlijk is, het moet van een jongere zijn en niet van een groep of instelling. De groepsbeheerder checkt of het om een authentiek account gaat.

[bleu marine]Aanmelden voor 16 maart[/bleu marine]

Jongeren die mee willen doen, kunnen zich nog tot vrijdag 16 maart 2018 daarvoor aanmelden in een van de verschillende taalgroepen. De vragen die worden besproken tijdens de bijeenkomsten van de presynode worden ook beschikbaar gemaakt in de facebookgroep vanaf maandag 12 maart en vanaf dat moment kunnen de groepsleden gaan reageren. Er geldt een beperking van 200 woorden per antwoord, er kunnen geen bijlagen worden meegestuurd, maar wel korte video’s van niet langer dan één minuut ingestuurd. Deze kunnen worden aangeleverd via WhatsApp (+39 342 601 5596).

Kijk voor meer informatie om mee te doen op www.facebook.com/groups/Pre.Synodal
Ook op deze speciale website over de jongerensynode is verdere informatie te vinden.

Ter ondersteuning van de voorbereiding werd ook nog de Facebookpagina jongerensynode2018 gelanceerd.


Trefwoorden

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 145 / 1148043

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License