missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

INTERNATIONALE ARCHIEVENDAG 2019

woensdag 12 juni 2019 door Webmaster2


[bleu marine]Zondag 9 juni is het Internationale Archievendag[/bleu marine], sinds 2008 een initiatief van de International Council on Archives (ICA). Heel wat archiefdiensten brengen dan wereldwijd de betekenis en het belang van archieven onder de aandacht van het breder publiek. Zo ook in Vlaanderen.

Als lezer van onze nieuwsbrief is KADOC u natuurlijk niet onbekend, maar hebt u ook al gehoord van ADVN, Amsab-ISG, AMVB, CAVA, Letterenhuis, Liberas/Liberaal Archief en VAi? Deze culturele archieven documenteren samen het verleden van Vlaanderen in al zijn verscheidenheid. Of je nu student, onderzoeker, leerkracht of erfgoedliefhebber bent, hun schatkamers staan ter beschikking van elke geïnteresseerde. Archieven en hun collecties zijn er namelijk door en voor iedereen. Daarom willen de acht culturele archieven hun expertise graag delen voor het bewaren en valoriseren van waardevol, maar kwetsbaar erfgoed.

Aan de hand van deze brochure kan je in vogelvlucht kennis maken met deze acht erkende Vlaamse culturele archieven. Voor de gelegenheid selecteerden hun medewerkers een topstuk uit de eigen collectie met internationale uitstraling of met een markant verhaal. KADOC staat er stil bij de[bleu marine] filmcollectie van de Witte Paters[/bleu marine], een Vlaams topstuk èn een voorbeeld van gedeeld erfgoed.

Online bekijken :

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 416 / 1160419

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License