missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Laudato Si’ Week nodigt uit tot reflectie: wat na corona?

vrijdag 15 mei 2020 door Webmaster2

[bleu marine]Van 16 tot 24 mei vindt voor het eerst de Laudato Si’ Week plaats. Coronamaatregelen beperken de actie, maar niets belet om alvast samen na te denken.[/bleu marine]

Wat voor wereld willen we nalaten aan onze kinderen? En hoe gaan we die stap voor stap realiseren? Over die vragen zal wereldwijd nagedacht worden op vraag van paus Franciscus tijdens de Laudato Si’ Week.
De internationale katholieke klimaatbeweging (GCCM) organiseert (Engelstalige) zoomsessies waarbij je vrij kan aansluiten. Onder het motto Alles is met alles verbonden zullen de deelnemers behalve bidden en bezinnen, ook concrete acties bedenken om uit te voeren zodra we weer uit ons kot mogen komen en meer bepaald voor de Scheppingsperiode in september. Vanuit Vlaanderen is Ecokerk alvast van de partij.

[vert fonce]Een van de meest markante ruimtes in het belevingscentrum van de kapucijnen in Meersel-Dreef toont een witte wolf in een al even witte kamer. Het beeld verwijst naar het verhaal van Sint-Franciscus en de wolf van Gubbio. © Exponanza[/vert fonce]

Laudato Si’ Week in Vlaanderen
In het kielzog van die internationale meeting wordt ook in Vlaanderen een online bijeenkomst gehouden op vrijdag 22 mei. Verwacht je aan een filmpje waarin kapucijn Kenny Brack je virtueel rondleidt in het nieuwe en verrassende belevingscentrum in het klooster in Meersel-Dreef. Het opvallendste element daarin? Een slapende, sneeuwwitte wolf in een al even witte ruimte.

Nadien geeft Stijn Demaré, stafmedewerker van TAU - franciscaanse spiritualiteit vandaag, een inleiding op de encycliek Laudato Si’ vanuit de spiritualiteit van Franciscus van Assisi.

[bleu marine]> Stuur nu al een mail naar Attent Werkgroep Ecokerk om een link te ontvangen naar de online conferentie wanneer die van start gaat op vrijdag 22 mei om 13.30 (einde rond 15 uur).[/bleu marine]

Meer info via: https://laudatosiweek.org/activities/


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 232 / 1123629

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License