missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


Pastorale brief van bisschop Lode Van Hecke nav de corona-epidemie (Hedendaags geloof)

vrijdag 13 maart 2020 door Webmaster2
Hoe kunnen we als christenen deze uitzonderlijke omstandigheden die we vandaag meemaken, beleven? Beste mensen, Amper drie weken na de mooie liturgie in de kathedraal waar we met veel luister en een paar duizend mensen gevierd hebben, staan we voor een heel nieuwe situatie waarin we niet (...)


’Migratie is geen crisis, maar een fenomeen van alle tijden’ (Migranten)

Kardinaal Michael Czerny
maandag 17 februari 2020 door Webmaster2
In oktober creëerde paus Franciscus verrassend de Canadese jezuïet Michael Czerny, in het Vaticaan verantwoordelijk voor asiel- en migratiepolitiek, tot kardinaal. Pro Migrantibus nodigde de nieuwe ‘prins van de Kerk’ in Brussel uit om het engagement van de Kerk toe te lichten. Kardinaal (...)


Postsynodale exhoratie over Amazonesynode woensdag gepubliceerd (Hedendaags geloof)

maandag 10 februari 2020 door Webmaster2
De Vaticaanse persdienst bevestigt dat paus Franciscus zijn postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio op woensdag 12 februari zal publiceren. Het document krijgt de titel: Querida Amazonia (Geliefde Amazone) en wordt woensdagmiddag om (...)


Chinese bisschop met coronavirus besmet (Hedendaags geloof)

woensdag 5 februari 2020 door Webmaster2
Emeritus bisschop Joseph Zhu Baoyu van Nanyang zat jarenlang opgesloten omdat hij weigerde aan te sluiten bij de Katholieke Patriottische Vereniging. Emeritus bisschop Joseph Zhu Baoyu (98) van het Chinese Nanyang is naar het ziekenhuis overgebracht omdat hij allicht met het coronavirus is (...)


Paus tot religieuzen: ’Laat u niet ontmoedigen’ (Hedendaags geloof)

maandag 3 februari 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus vierde al zaterdagavond, samen met enkele duizenden religieuzen, de jaarlijkse Dag van het Godgewijde Leven. Naar aanleiding van de Dag van het Godgewijde Leven op Maria Lichtmis (2 februari) heeft paus Franciscus de religieuzen opgeroepen om zich niet te laten ontmoedigen en (...)


Vaticaan wilde controle over de jezuïeten (Hedendaags geloof)

vrijdag 24 januari 2020 door Webmaster2
Tussen het Vaticaan en de jezuïetenorde heeft altijd al een haat-liefdeverhouding bestaan; in 2006 overwoog Rome de leiding over te nemen. In Madrid is bij de voorstelling van het boek De jezuïeten van Vaticanum II tot paus Franciscus van de Italiaanse historicus Gianni La Bella gezegd dat het (...)


AMAZONESYNODE

Postsynodale exhortatie over Amazonesynode verschijnt weldra (Hedendaags geloof)

maandag 20 januari 2020 door Webmaster2
De postsynodale exhortatie met de besluiten van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio van 6 tot 27 oktober 2019 in Rome wordt eind van de maand of begin februari gepubliceerd. Dat heeft de relator generalis (algemeen rapporteur) van de synode, kardinaal Cláudio Hummes in een brief (...)


Bisschoppen bezoeken het Heilige Land (Dialoog)

maandag 13 januari 2020 door Webmaster2
Nog tot 16 januari is een delegatie van Europese en Noord-Amerikaanse bisschoppen op bezoek in het Heilige Land. Ze willen zich ter plaatse vergewissen van de levensomstandigheden in de regio en er de christelijke gemeenschap een hart onder de riem steken. Veel aandacht gaat uit naar het bezoek (...)


Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken (Hedendaags geloof)

maandag 2 december 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van God. In deze (...)


Luikse delegatie nodigt paus Franciscus uit naar Banneux (Hedendaags geloof)

woensdag 20 november 2019 door Webmaster2
Bisschop Jean-Pierre Delville van Luik heeft paus Franciscus afgelopen zondag uitgenodigd voor een bezoek aan het bedevaartsoord van Banneux. Een Belgische delegatie, onder leiding van de Luikse bisschop Jean-Pierre Delville en ceremoniemeester Fabian Delarbre van het het bedevaartsoord (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 918392

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License