missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


Paus roept op om de eenvoud van de kerststal te herontdekken (Hedendaags geloof)

maandag 2 december 2019 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft zondag, tijdens een bezoek van nauwelijks een uur aan Greccio, een brief ondertekend over de betekenis van de kerststal als weerspiegeling van de essentiële wijsheid van het christelijk geloof en als aansporing tot contemplatie over de menswording van God. In deze (...)


Luikse delegatie nodigt paus Franciscus uit naar Banneux (Hedendaags geloof)

woensdag 20 november 2019 door Webmaster2
Bisschop Jean-Pierre Delville van Luik heeft paus Franciscus afgelopen zondag uitgenodigd voor een bezoek aan het bedevaartsoord van Banneux. Een Belgische delegatie, onder leiding van de Luikse bisschop Jean-Pierre Delville en ceremoniemeester Fabian Delarbre van het het bedevaartsoord (...)


Gedoopt en gezonden. Missionaire kerkdag in Ninove (Hedendaags geloof)

vrijdag 25 oktober 2019 door Webmaster2
Christus kennen is de grootste schat die we in ons leven kunnen krijgen. Zo zijn wij allen missionarissen: gedreven door Gods Geest om bij de mensen te getuigen. De Sint-Corneliusparochie in Ninove was gastheer voor de diocesane missionaire kerkdag 2019 op 20 oktober. Het werd een (...)


OVERLIJDEN

Pater Maurits Van Genechten (Hedendaags geloof)

woensdag 23 oktober 2019 door Webmaster2
Donderdagmorgen, 17 oktober, is onze confrater Maurits Van Genechten te Varsenare in Avondrust in zijn slaap overleden. Maurice – maar hij vervlaamste al vlug zijn naam in Maurits – werd op 2 augustus 1938 geboren te Hove in de provincie Antwerpen. Vader was onderwijzer. Maurits was de (...)


Kijk binnen in de grootste ondergrondse kapel ter wereld (Hedendaags geloof)

maandag 21 oktober 2019 door Webmaster2
De kapel van de heilige Kinga, tevens een kunstgalerij, vind je op 101 meter diepte in een zoutmijn in het Poolse Wieliczka, vlak bij Krakau. 101 meter diep onder de grond, 54 meter lang, 12 meter hoog, 18 meter breed. Het zijn de unieke kenmerken van de Kapel van de Heilige Kinga, de (...)


Gebed van de Buitengewone Missiemaand (Hedendaags geloof)

Gedoopt en Gezonden
vrijdag 11 oktober 2019 door Webmaster2
Onze Vader, uw Eniggeboren Zoon Jezus Christus, verrezen uit de dood, heeft aan zijn leerlingen de zending gegeven : “ Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn leerling kan worden”. Mt 28,19 Gij herinnert er ons aan dat wij allen door het doopsel deel hebben aan de missie (...)


Fitzgerald: ’Interreligieuze dialoog centraal in missie van Kerk’ (Hedendaags geloof)

Kersvers kardinaal Michael Louis Fitzgerald
maandag 7 oktober 2019 door Webmaster2
Aartsbisschop Michael Louis Fitzgerald, die vandaag zaterdag door paus Franciscus tot kardinaal werd gecreëerd, had het zaterdag in Rome druk druk druk. De 82-jarige Britse missionaris van Afrika had een grote schare familieleden op het generalaat van de witte paters aan de Via Aurelia op bezoek (...)


Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (Migranten)

Oproep van bisschop Luc Van Looy
vrijdag 27 september 2019 door Webmaster2
Sommaire Harde realiteit Caritas We zijn allemaal op weg naar het eeuwige Jeruzalem. Wij zijn allemaal pelgrims. Méér nog, wij vormen als pelgrims samen een volk onderweg. Deze gelovige uitdrukking van ons bestaan, als tijdelijke gasten op deze wereld, scherpt (...)


Vredesweekgetuige: ’Bij ons is vrede van levensbelang’ (Dialoog)

Pax Christi Vlaanderen roept op om te investeren in vrede
vrijdag 27 september 2019 door Webmaster2
Sommaire Human Security Bijdrage België Op uitnodiging van Pax Christi Vlaanderen reist de Zuid-Soedanees John Malith Mabor momenteel ons land rond om te getuigen hoe er aan de basis en in kleine gemeenschappen aan vrede wordt gewerkt. Eind december 2013 brak (...)


Tijdschrift Band

Missionarissen van Afrika Driemaandelijks Tijdschrift Juli, Augustus, September 3-4-2019 (Hedendaags geloof)

woensdag 25 september 2019 door Webmaster2
„Reageren met een nederige zachtheid: dat is heilig zijn!” Sinds het begin van deze wereld is de aarde een plaats van vijandigheid, waar men overal ruzie maakt. Langs alle kanten is er haat. We delen de anderen in volgens hun ideeën, hun zeden, zelfs hun manier van spreken en zich te kleden. (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 857149

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License