missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


‘De Kerk is fantastisch’ van Rik Torfs

‘Enkel in de Kerk kun je nog in alle rust onvolmaakt zijn’ (Hedendaags geloof)

vrijdag 25 september 2020 door Webmaster2
Het voorjaar van Rik Torfs was gereserveerd voor het draaien van de documentaireserie Het Vaticaan. Toen werd alles anders. „Op de eerste dag van de lockdown begon ik aan De Kerk is fantastisch”, zegt hij. Een Nederlandse uitgeverij vroeg hem dat boek te schrijven na zijn passage in een podcast. (...)


Egoïsme, een erger virus (Hedendaags geloof)

maandag 21 september 2020 door Webmaster2
Kardinaal Michael Czerny bundelt recente teksten met paus Franciscus’ visie op de wereld na de coronapandemie Nu al staat vast dat de COVID-19-crisis van de afgelopen maanden vaste leerstof wordt voor toekomstige generaties scholieren en studenten. Wat de katholieke Kerk uit de gevolgen van de (...)


Tertio-delegatie op privéaudiëntie bij paus Franciscus (Hedendaags geloof)

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
Paus Franciscus heeft vandaag een delegatie van Tertio in privéaudiëntie ontvangen naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het opinieweekblad. Te midden van de verwarring van stemmen en boodschappen rondom ons wordt een christelijke journalist geroepen om een ​​nieuwe getuige van de waarheid (...)


Lesbos na de brand: traangas, prikkeldraad en Europese onverschilligheid (Migranten)

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
De Griekse autoriteiten zijn druk in de weer om op Lesbos een nieuw, tijdelijk vluchtelingenkamp op te zetten, na de brand in Moria. Maar de mensen op Lesbos willen niet opnieuw opgesloten worden. Hoe lang houden ze het uit op straat, nu de politie noodhulp tegenhoudt? Toon Lambrechts ging (...)


België moet vluchtelingen uit Moria opnemen (Migranten)

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
Een groep religieuze vertegenwoordigers en afgevaardigden van het middenveld, met onder meer Benoit Lannoo (consulent interreligieuze communicatie en Kerknet-medewerker), Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen), Steven H. Fuite van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB), de Brusselse (...)


Restauratie maronitische kathedraal van Aleppo is af (Hedendaags geloof)

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
In miljoenenstad Aleppo in het noorden van Syrië woonden voor de burgeroorlog meer dan 150.000 christenen; het zijn er nu nog nauwelijks 30.000. Zowat alle oosters-christelijke kerken zijn er vertegenwoordigd, ook de maronieten, een oosters-katholieke kerk. Wij zijn hier geboren en het is onze (...)


REIZEN

Hoe werd Sint-Christoffel patroonheilige van de reizigers? (Hedendaags geloof)

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
Waarom hangt net hij aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen (...)


INTERVIEW

Bisschop Van Hecke in magazine ‘Oh God!’ - 3 rake quotes (Hedendaags geloof)

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
Bij mijn intreden in de abdij durfde ik niet eens te zeggen dat ik muzikant was. Ik had schrik om me opnieuw te verliezen in die passie.’ ‘Er is de bekende uitspraak van de grote Zwitserse theoloog Karl Barth, die elke werkdag begon met een pianostuk van Mozart. Hij zei: Als God de Vader aan (...)


Congregatie in Michigan (VS) verliest 13 zusters aan COVID-19 (Hedendaags geloof)

maandag 20 juli 2020 door Webmaster2
Ooit woonden er 800 zusters op het gigantische kloosterdomein in Livonia, Michigan (VS) van de Congregatie van Sint-Felix van Cantalice. Nu is alleen nog het Sint-Jozefgebouw in gebruik voor 65 zusters. Op de gelijkvloers wonen de zusters die 24 uur per dag verzorging nodig hebben. De eerste (...)


Laudato Si’ Week nodigt uit tot reflectie: wat na corona? (Hedendaags geloof)

vrijdag 15 mei 2020 door Webmaster2
Van 16 tot 24 mei vindt voor het eerst de Laudato Si’ Week plaats. Coronamaatregelen beperken de actie, maar niets belet om alvast samen na te denken. Wat voor wereld willen we nalaten aan onze kinderen? En hoe gaan we die stap voor stap realiseren? Over die vragen zal wereldwijd nagedacht (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 944270

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License