missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > België

België

Onze aandachtspunten in België

Artikels van deze rubriek


Lesbos na de brand: traangas, prikkeldraad en Europese onverschilligheid (Migranten)

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De Griekse autoriteiten[/bleu marine] zijn druk in de weer om op Lesbos een nieuw, tijdelijk vluchtelingenkamp op te zetten, na de brand in Moria. Maar de mensen op Lesbos willen niet opnieuw opgesloten worden. Hoe lang houden ze het uit op straat, nu de politie noodhulp (...)


België moet vluchtelingen uit Moria opnemen (Migranten)

vrijdag 18 september 2020 door Webmaster2
Een groep religieuze vertegenwoordigers en afgevaardigden van het middenveld, met onder meer Benoit Lannoo (consulent interreligieuze communicatie en Kerknet-medewerker), Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen), Steven H. Fuite van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB), de Brusselse (...)


Restauratie maronitische kathedraal van Aleppo is af (Hedendaags geloof)

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[marron]In miljoenenstad Aleppo in het noorden van Syrië woonden voor de burgeroorlog meer dan 150.000 christenen; het zijn er nu nog nauwelijks 30.000. Zowat alle oosters-christelijke kerken zijn er vertegenwoordigd, ook de maronieten, een oosters-katholieke kerk. Wij zijn hier geboren en het (...)


REIZEN

Hoe werd Sint-Christoffel patroonheilige van de reizigers? (Hedendaags geloof)

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[vert fonce]Waarom hangt net hij aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis?[/vert fonce] De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste (...)


INTERVIEW

Bisschop Van Hecke in magazine ‘Oh God!’ - 3 rake quotes (Hedendaags geloof)

maandag 27 juli 2020 door Webmaster2
[vert fonce]Bij mijn intreden in de abdij durfde ik niet eens te zeggen dat ik muzikant was. Ik had schrik om me opnieuw te verliezen in die passie.’[/vert fonce] ‘Er is de bekende uitspraak van de grote Zwitserse theoloog Karl Barth, die elke werkdag begon met een pianostuk van Mozart. Hij (...)


Congregatie in Michigan (VS) verliest 13 zusters aan COVID-19 (Hedendaags geloof)

maandag 20 juli 2020 door Webmaster2
Ooit woonden er 800 zusters op het gigantische kloosterdomein in Livonia, Michigan (VS) van de Congregatie van Sint-Felix van Cantalice. Nu is alleen nog het Sint-Jozefgebouw in gebruik voor 65 zusters. Op de gelijkvloers wonen de zusters die 24 uur per dag verzorging nodig hebben. De eerste (...)


Laudato Si’ Week nodigt uit tot reflectie: wat na corona? (Hedendaags geloof)

vrijdag 15 mei 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Van 16 tot 24 mei vindt voor het eerst de Laudato Si’ Week plaats. Coronamaatregelen beperken de actie, maar niets belet om alvast samen na te denken.[/bleu marine] Wat voor wereld willen we nalaten aan onze kinderen? En hoe gaan we die stap voor stap realiseren? Over die vragen (...)


Gebedsdag tegen corona in ons land (Hedendaags geloof)

vrijdag 15 mei 2020 door Webmaster2
De steun van paus Franciscus aan het initiatief van het Comité voor Menselijke Broederlijkheid om donderdag 14 mei 2020, over de grenzen van religies heen wereldwijd te bidden, te vasten en werken van liefdadigheid te verrichten tegen de coronapandemie en uit solidariteit met al wie door het (...)


Pastorale brief van bisschop Lode Van Hecke nav de corona-epidemie (Hedendaags geloof)

vrijdag 13 maart 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Hoe kunnen we als christenen deze uitzonderlijke omstandigheden die we vandaag meemaken, beleven?[/bleu marine] Beste mensen, Amper drie weken na de mooie liturgie in de kathedraal waar we met veel luister en een paar duizend mensen gevierd hebben, staan we voor een heel (...)


’Migratie is geen crisis, maar een fenomeen van alle tijden’ (Migranten)

Kardinaal Michael Czerny
maandag 17 februari 2020 door Webmaster2
[bleu marine]In oktober creëerde paus Franciscus verrassend de Canadese jezuïet Michael Czerny, in het Vaticaan verantwoordelijk voor asiel- en migratiepolitiek, tot kardinaal. Pro Migrantibus nodigde de nieuwe ‘prins van de Kerk’ in Brussel uit om het engagement van de Kerk toe te lichten.[/bleu (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1034778

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License