missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Bandfeesten 2012

Band Nr 4 2012
zaterdag 22 december 2012 door Webmaster

[marron]Bandfeest Midden-Vlaanderen[/marron]

Op zondag 23 september ging het jaarlijkse Bandfeest door in Het Wilgenhof gelegen te Merksem! Het Bandcomité was heel blij om ongeveer een 120 tal mensen te verwelkomen! Bij het binnenkomen in de zaal kregen de mensen meteen een misboekje! Om 14.30 begon de Eucharistieviering!

In het misboekje staat het verloop van de Eucharistie-viering en eveneens de foto’s van de jubilarissen missionarissen en overleden Witte Zusters en Witte Paters. De concelebranten waren de aanwezige jubilarissen en confraters. Voorganger van de viering was Pater A. Van den Avenne. Onmiddellijk na de viering genoten de mensen van een heerlijk tasje koffie of thee! Nadien volgde een woordje van de sectorverantwoordelijke van de Witte Paters in België, Pater Mark De Wulf. Vervolgens kregen de mensen koffiekoeken met koffie en thee! Afrikaanse kaarten, gemaakt door de Patiënten van Nouvelle Espérance uit Bujumbura werden te koop aangeboden. De kerstkaarten hadden de meeste bijval!

Er was een tafel voorzien voor het schrijven en ondertekenen van de brieven voor de missionarissen. Dan even de benen strekken en genieten van de mooie Expo van iconen gemaakt door Zr Juliëtte Christiaensen !

De foto’s van al de missionarissen konden bekeken worden!

Ondertussen werd een video afgespeeld die permanent beelden vertoonde van activiteiten, feesten en uitstappen van de Witte Zusters en Paters! Enkele gelukkige jubilarissen kregen een boekenbon of een doosje lekkere pralines! Dat verdienden ze wel! Daarna was het tijd voor de jaarlijkse tombola! De meeste mensen stonden wel echt te springen om lotjes te kopen! Er waren 225 hoofdprijzen en 75 troostprijzen! Dit jaar hadden we wat vernieuwing gebracht in de tombola door fruitmandjes te maken en eveneens pralines en koekjes als prijs aan te bieden! Iedereen was er mee tevreden.!

Eveneens hadden we dit jaar menukaarten op tafel gezet waarop het verloop van de namiddag stond en dit is voor herhaling vatbaar! Het opdienen, de afwas en het opruimen gebeurde zo vlot dank zij de hulp en inzet van de leden van de Gezinsgroep !

Onze welgemeende dank hiervoor! Tot slot kunnen wij jullie de datum al geven voor het Bandfeest van Midden-Vlaanderen 2013 en dit zal doorgaan op zondag 29 september!

[marron]Echo’s over het “Bandfeest” 2012 te Varsenare[/marron]

Hier klikken

[marron]Ons Bandfeest te Genk: 9 september 2012[/marron]

Een mooie zondag was het in de Bret, onder de toren van O.LV. van Fatima. Een honderdtal familieleden en vrienden van confraters kwamen stilaan de parochiezaal vullen. In zijn welkomstwoord onderlijnde P. Eric Bladt, dat onze aanwezigheid een teken was van onze gehechtheid aan Kerk, Missie en Witte Paters.

P. Mark De Wulf, verantwoordelijke voor de Belgische W.P., bracht ons de Limburgse confraters in herinnering, overleden sinds het laatste Bandfeest, alsook de nog actieve confraters in Afrika. Er heerste een religieuze stilte in de zaal tijdens de vertoning van een DVD, waarin de Witte Zusters zich voorstelden, hun activiteiten en hun plannen voor de toekomst.

Daarna werden in een gezellige sfeer de onvermijdelijke Limburgse vlaaien aangesneden, en werd tot de laatste tombolaprijs verloot. Het was een echt Witte Paters familiefeest.

Vanaf nu al hartelijk welkom volgend jaar!


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 297 / 1059026

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License