missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
BOEKENNIEUWS

Abraham, Onze vader

Nuntiuncula N° 682 September-Oktober 2013
zondag 3 november 2013 door Webmaster

Abraham
- onze vader -
  Walter Vogels
  Averbode
oktober 2013, € 22,50

Abraham is een religieuze figuur die sinds eeuwen en wereldwijd zijn stempel nagelaten heeft. De drie monotheïstische godsdiensten – jodendom, christendom en islam – doen allen een beroep op dezelfde Abraham, die zij ‘onze vader’ noemen. Abraham heeft een hele tijd vóór Mozes geleefd, de grote wetgever en omzeggens de stichter van het volk Israël, vóór Jezus, de stichter van het christendom en vóór Mohammed, de inspirator van de islam. De verhalen die zijn leven beschrijven stellen hem niet voor als een joodse beoefenaar, noch als een christen, noch als een moslim. Als deze drie grote godsdiensten Abraham aanzien als hun vader, dan is het omdat zij in hem een man met een diep geloof zien.

In dit boek beschrijft Walter Vogels het verhaal Abraham in de Bijbel en zijn betekenis in de drie grote religieuze tradities. Hij heeft ook aandacht voor Abraham in de kunst.

[bleu] Walter Vogels[/bleu] is Witte Pater van Afrika en professor emeritus Oud Testament aan de Universiteit Saint-Paul van Ottawa.

Bestelling mogelijk via bestelservice@verbode.be
die € 4,95 aanrekent als verzendkost
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 189 / 1114100

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License