missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Missiezondag – 19 oktober 2014

Dag van de universele zending van de Kerk.

zondag 19 oktober 2014 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Deze zending staat onder de verantwoordelijkheid van heel de Kerk, van alle gedoopten.[/marron]

Paus Franciscus
 

[bleu]Maar wat is evangeliseren ?[/bleu]

Is dat alleen maar de mensen doen terugkeren naar de Mis ? De evangelisatie heeft niet als doel het aantal te maken of de mensen terug te brengen naar bij ons. Evangeliseren, is trachten de andere een goed nieuws te brengen dat in staat is hem te bereiken in wat hij beleeft. Evangeliseren is de andere doen ontdekken dat hij belangrijk is, dat hij iets moois, groots en waar in zich draagt.

Zoals Eloi Leclerc het zegt in zijn boek “[mauve fonce]Wijsheid van een arme[/mauve fonce]”, is evangeliseren “niet alleen maar aan de andere zeggen dat hij door God bemind wordt, maar het ook werkelijk denken, en niet alleen maar denken maar zich tegenover hem gedragen op zo’n manier dat hij die ware en belangloze liefde voelt en ontdekt”.

Kan men de liefde van God verkondigen zonder te beginnen met onze vriendschap, onze echte vriendschap aan te bieden, zonder neerbuigendheid, een vriendschap gevormd door diep vertrouwen en waardering. Evangeliseren is de mensen, alle mensen, vervoegen, vooral dan degenen die gekwetst zijn door het lijden en die hun zelfwaardering verloren zijn.

Evangeliseren, is de andere weer rechtop zetten, hem zijn waardigheid geven, zijn waarde, hem weer levenszin geven, zin voor vreugde en geluk. [bleu] Het is werken voor een meer menselijke wereld. [/bleu]

Patrice Eubelen
in Feu Nouveau 57/6

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 130 / 1125276

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Hedendaags geloof   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License