missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
4 September 2011

Bandfeest Varsenare.

Band 2011/4
dinsdag 27 december 2011 door Webmaster

Reeds enkele weken werd het komende bandfeest terug aangekondigd met een warme uitnodiging naar familie, vrienden van de Witte zusters, broeders en Paters. Vorige jaren had ik het van op een afstand meegemaakt: onze aalmoezeniers vertelden over de drukke voorbereidingen en we zagen telkenmale de grote tent verrijzen. Dit jaar wou ik het toch echt meemaken. Alleen al uit genegenheid en oprechte vriendschap voor onze twee schitterende aalmoezeniers en voor onze goede buren Witte Paters.


Om 10.00u was er de feestelijke eucharistieviering. De grote tent was sfeervol ingericht met foto’s en panelen die het Afrikaanse continent binnenbrachten. De viering werd voorgegaan door Pater Mark De Wulf en de herdenking van de martelaren uit Oeganda stond centraal als themain de viering: een verhaal van jonge mannen die vanuit een groot geloof en een grote moed hun leven gaven voor hun geloof, een wreed verhaal.

De verbondenheid onder elkaar en met het Afrikaans continent, de eenvoud en oprechtheid van gebeden en liederen, de kleurrijke offergaven, de ingetogen stilte na de Afrikaanse muziek bij de consecratie maakten van deze viering een feestelijke dankviering.
Na de eucharistie gingen we aan tafel. We konden genieten van een aperitief, kip met frietjes en groentjes en als afsluiter een lekker kopje koffie. Overal in de tent, binnen en buiten, was het een gezellig praten en ontmoeten. Eén grote familie…

Het deed me denken aan een vroegere reis naar de Filippijnen, naar de vele missieposten met onze nonkel Pater Scheutist en ons verblijf in de prokuur. Die geest kan je proberen in enkele woorden te omschrijven: hartelijk, ruimdenkend, familiale verbondenheid en begeestering vanuit een diep geloof.
Een mens gaat naar huis met een dankbaar gevoel dit te mogen meemaken en zo’n mensen op je levensweg te mogen ontmoeten.

Veronique Doom, pastorale werkster in Avondrust
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 421 / 1148228

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License