missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Bandfeest Antwerpen

Band 2011/4
woensdag 28 december 2011 door Webmaster

[marron]Verslag van het Bandfeest Midden Vlaanderen op 25 september 2011[/marron]

Zaterdag flink samen alles in de zaal in gereedheid gebracht. Iedereen druk bezig.
WVele handen maken het werk licht.
We kunnen nu gerust naar huis – de zaal is klaar om morgen onze 117 gasten te verwelkomen.

De weerman had ons mooi zomers weer beloofd voor deze zondag 25 september.
Het was inderdaad mooi zomers weer!
Zaal Wilgenhof lag er zonovergoten bij. Dat beloofde...

De eucharistieviering zou stipt om 14u30 beginnen.
Het werd 10 minuten later vooraleer onze concelebranten voltallig aanwezig waren.
Pater Jef Vleugels ging voor . Hij was dit jaar bij de jubilarissen, 50 jaar priester.
Hij hield ook een goed beluisterde homilie rond het Bandthema van dit jaar :

[vert]“God boven alles, en de naaste beminnen als onszelf”.[/vert]

We vierden onze jubilarissen bij de Witte Zusters en Witte Paters. Ook de gedachtenis van Pater Renaat De Vos. Een grote foto van Hem bij het altaar, te midden van zijn zusters en broeders jubilerende missionarissen van Midden-Vlaanderen en andere concelebranten.

(We wisten ons verbonden met de 24 confraters nog werkzaam in de Missie of het Buitenland, en vergaten ook onze overleden Paters en Zusters niet, noch diegenen van onze familieleden en vrienden, die ons in het afgelopen jaar verlaten hebben.)
Het koor Cantarella van de Sint Norbertusparochie in Berchem o.l.v. .Linde de Goof en Iris Meerse verzorgde mooi de gezangen van de eucharistieviering. Alfons De Meulder zorgde zoals ieder jaar voor een rijke ondersteuning met het orgel.
Voor de eerste keer ging de eucharistieviering door in de mooi versierde feestzaal zelf!
Niet meer in de nabije parochiekerk zoals de vorige jaren.
Het werd een voelbare intense gelovige viering van een flink meelevende Bandgemeenschap in de zaal. Voor velen voor herhaling vatbaar!

Zuster Mia Dombrecht sprak ons toe na de communie.
Zij vertelde over het Kapittel bij de Witte Zusters en vanuit haar ervaring in de Missie over hun samenwerking met de Moslims. Daarna kreeg iedere aanwezige een geactualiseerd gedachtenisprentje van de moord op Pater Renaat De Vos op 16 februari 1965, nu 50 jaar geleden.

Na de eucharistieviering kon dankzij de goede service, meteen geproefd van een heerlijke tas koffie.

Eens die gewaardeerd, sprak Pater Mark De Wulf w.p., de sinds juli 2011, verantwoordelijke van de Belgische Witte Paters. Hij illustreerde hoe de Witte Paters nog springlevend zijn, via onze roepingen en vormingshuizen. Hij onderlijnde ook het belang om positief te denken en te spreken over de omgang met moslims , ook hier bij ons!
Gelukkig kennen onze spre(e)k(st)ers hun wereld; trekken ze het niet te lang; want onmiddellijk kwam er weer koffie, en rukten de koffiekoeken aan. Binnen de kortste keren kon iedereen die waarderen. De service was optimaal, zeer efficiënt. De leden van de gezinsgroep en het comité zorgden voor een zeer vlotte dienst.We hadden blijkbaar ook een goede bakker dit jaar. Het overschot was eerder klein!

Tijd om de volgende activiteiten aan te kondigen!
De mensen werden uitgenodigd even rond te lopen in de zaal, de brieven aan de missionarissen te ontdekken; de uitgestalde prijzen van de tombola te verkennen; de verkoop van Afrikaanse kaarten uit Congo en Burundi keuren. Aan de muur hangen de foto’s van onze confraters Witte Paters uit Midden – Vlaanderen. Op het scherm zijn de video’s te volgen over de viering van onze Paters jubilarissen in de Keizerstraat en in Vogelsang , de zone-uitstappen naar de Voerstreek en naar Banneux enz.

Verder hadden wij Jef De Backer, onze 100-jarige, en aanwezige Bandgenoot te vieren.

Hem even in de bloemetjes te zetten bij een grote foto van hem op tafel; midden zijn familie; en hem een goeie fles wijn te overhandigen. Jef genoot ervan, en de familie eveneens. Wij dus ook!

Onmiddellijk daarna startte de verkoop van de loten. Alles uitverkocht, loten en prijzen,. Alles weg!
Zo is het goed! Met de prijzen onder de arm maken mensen zich klaar om de weg naar huis te vinden. Je moet dan nog erg vlug zijn om iedereen nog, hartelijk bedankt, en , en tot volgend jaar mee te geven.
Het was in 2011, een mooi, gezellig, aangenaam, en hartelijk Bandfeest!

Dank aan iedereen die eraan meegeholpen heeft! En dat waren er niet weinig!

Voor het Bandcomité
Laurent Mertens
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 554 / 1148228

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen Getuigenissen - Gebeurtenissen   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License