missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > Dialoog > Dialoog

Dialoog

Ontmoeting met mensen met een andere cultuur en geloof, om ze met kennis en respect te benaderen

Artikels van deze rubriek


Interreligieuse Kalender

De Paasfeesten – Data en betekenis (Dialoog)

April 2019
maandag 1 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Zondag 14 Goede Week en Pasen (van 14 tot 21 april : Gregoriaanse kal. – Katholieken en Protestanten) Van Palmzondag (intrede in Jeruzalem) tot Pasen (verrijzenis van Jezus) met Witte Donderdag (laatste avondmaal), Goede Vrijdag (kruisiging) en Stille Zaterdag (stilte bij het graf). (...)


“Het goddelijke is van de orde van het werkwoord” (Dialoog)

Delphine Horvilleur : L’Appel Nr 416 April 2019
zondag 31 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Het antisemitisme duikt weer op in talrijke uitspraken en daden. Delphine Horvilleur, een Franse rabbijn van de liberale joodse Beweging, denkt dat het onmogelijk is dit weg te werken. Men moet eerder wapens geven om zich ertegen te beveiligen. Zij ontwikkelt deze gedachte in een pertinent essay, “Réfléxions sur la question antisémite” (Overwegingen over de antisemitische kwestie), dat zij voorgesteld heeft aan de micro van Pascal Claude in de uitzending “Et Dieu dans tout çà” (En God in dat alles).Vaticaan

De Paus spoort aan tot een meer actieve samenwerking tussen joden en christenen (Dialoog)

Cyprien Viet – Vaticaanstad
vrijdag 15 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Paus Franciscus heeft deze morgen een overweging ontwikkeld over de dialoog tussen joden en christenen, ter gelegenheid van een audiëntie voor de deelnemers aan een colloquium georganiseerd voor de 50ste verjaardag van het overlijden van kardinaal August Bea, een belangrijke figuur van het IIe Vaticaans Concilie.De spiritualiteit in het kader van de cursus Islam godsdienst (Dialoog)

Saïd ANDOUH – CEREO (uittreksels in ARCE)
zaterdag 19 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Marc Léonard, Mafr, Webmaster
“De professor gaat, voor elke bestudeerde thematiek, verwijzen naar de bronnen van de moslim Schriften (koran, sunna, profeten, gezellen) om te trachten de aandacht te trekken van de leerlingen op de doelstellingen en de wil van God evenals op hun verantwoordelijkheid. Eveneens zal hij hen (...)


Vaticaan

“Het oecumenisme is geen keuze zaak”,
herinnert de Paus
(Dialoog)

Paus Franciscus
donderdag 17 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

Bij het einde van de catechese van deze woensdag, heeft de Heilige Vader een oproep gelanceerd met het oog op de week voor de eenheid van de christenen, die plaats zal vinden van 18 tot 25 januari aanstaande.Gebedsweek voor de eenheid van de christenen
18-25 januari 2019
(Dialoog)

donderdag 10 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De gebedsweek voor de eenheid van de christenen is voorbereid geweest door de christenen van Indonesië.

De overwegingen voor de acht dagen en de viering zullen betrekking hebben met het gekozen thema :Vaticaanstad

De Paus aan G20 van de godsdiensten :
de waardigheid van de mens is meer waard dan de profijten
(Dialoog)

Xavier Sartre – Vaticaanstad, Vatican News, 20/09/2018
zaterdag 6 oktober 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Uittreksels in ARCRE-PECRE 276 (…) De vruchtbaarheid van de constructieve dialoog en de waardigheid van de mens : dat zijn de twee aspecten die Paus Franciscus ontwikkelt in zijn boodschap aan het interreligieuze Forum van de G20 dat in Buenos Aires op woensdag 26 september begint en dat zal (...)


Gabriel Ringlet

VIEREN OM DE BEPROEVING TE VERZACHTEN (Dialoog)

L’appel - september 2018
dinsdag 4 september 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

De genade van de unieke dagen pleit voor een opnieuw blijer maken van de ritussen, van deze die toelaten de zwaarte van de dagen te dragen en weer op te staan. Gabriel Ringlet is van oordeel dat elke menselijke situatie moet gevierd kunnen worden, van de vrijwillige zwangerschapsonderbreking tot het homo huwelijk.DIALOOG & ONTMOETING - Augustus 2018 (Dialoog)

donderdag 2 augustus 2018 door G.Verbist, mafr.
  • “ We moeten leren samenleven als broeders, anders zullen we sterven als idioten”.
    Martin Luther King.
     
  • “ Er was een tijd dat ik iedereen die niet tot mijn geloof behoorde, afkeurde. Nu is mijn hart zo groot geworden om alle vormen aan te nemen : een weide voor de gazellen, een klooster voor de monniken; een tempel voor de goden, een Kaba voor de moslims; een boekrol van de Thora … Mijn geloof is het geloof van de liefde. Welke route de karavaan der liefde ook volgt, die richting zal ook het pad van mijn geloof zijn”.
    Ibn Arabi.
     


Interreligieuse Kalender - Augustus 2018 (Dialoog)

dinsdag 31 juli 2018 door G.Verbist, mafr.
15 – Maria-Tenhemelopneming (Kath) Na haar dood is Maria ten hemel opgestegen. 15 – Dormitio van Maria (Orth) Ze is zachtjes ingeslapen. 17 – 24. Hadj. (Moslims) Bedevaart naar Mekka. 21 – 22. Aïd al-Kebir. Offerfeest (Moslims) Abraham was bereid zijn zoon aan God te (...)


Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 949243

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License