missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Officiele Website van de belgische Missionarissen van Afrika
(Witte Zusters en Witte Paters)
Site officiel des Missionnaires d’Afrique belges
(Sœurs Blanches et Pères Blancs)
Le but du christianisme n’est pas de christianiser le monde mais de l’humaniser
Het doel van het christendom is niet de wereld te christianiseren maar deze te vermenselijken

Meest recente artikels


Meest recente artikels


Fra Dominique Mathieu: door de paus tot broederlijkheid gezonden

maandag 18 januari 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Paus Franciscus heeft onze landgenoot en minderbroeder-conventueel Dominique Mathieu belast met een delicate missie in Iran.[/bleu marine] Paus Franciscus, die al sinds het begin van zijn pontificaat streeft naar een constructieve dialoog met de autoriteiten van Iran, heeft onze (...)


Ark des Verbondskapel in Noord-Ethiopische Axum aangevallen

maandag 11 januari 2021 door Webmaster2
[bleu marine]Tijdens een aanval op de Heilige Maria van Zionkathedraal in het Noord-Ethiopische Axum werden naar verluidt 750 mensen gedood.[/bleu marine] Doordat premier Abiy Ahmed Ali van Ethiopië de noordelijke deelstaat Tigray volkomen van de buitenwereld heeft afgesloten, is het nieuws (...)


20 missionarissen en kerkwerkers vermoord in 2020

maandag 4 januari 2021 door Webmaster2
Het voorbije jaar werden 20 missionarissen gedood in verschillende delen van de wereld. Daarbij was er ook een landgenoot. De Vlaamse oblaat Joseph Hollanders (83) werd half januari in zijn woning in Bodibe, nabij het Zuid-Afrikaanse Lichtenburg, vermoord teruggevonden. Hij was al meer dan een (...)


Kerk in Nood: ‘Afrika wordt continent van martelaren’

maandag 4 januari 2021 door Webmaster2
Volgens Thomas Heine-Geldern, de voorzitter van Kerk in Nood, heeft de coronapandemie het recht op godsdienstvrijheid wereldwijd verzwakt. Daardoor moesten christenen in verschillende delen van de wereld in 2020 een pad van armoede, uitsluiting en discriminatie bewandelen. Thomas (...)


Afrikadag: waarom Congolese ritus niet toestaan?

maandag 4 januari 2021 door Webmaster2
De ‘rite zaïrois’ – zoals de Congolese ritus officieel heet – werd in 1988 als onderdeel van de Romeinse ritus erkend. Paus Franciscus heeft zelf in de Sint-Pietersbasiliek nog in rite zaïrois gecelebreerd, naar aanleiding van een kwarteeuw Congolese gemeenschap in Rome. Het kan ook in Parijs, (...)


Kerstwake bij de kribbe

maandag 21 december 2020 door Webmaster2
[bleu marine]CV Brussel heeft samen met de pastorale eenheden Sint-Franciscus en Etterbeek-Woluwe een korte Kerstwake gemaakt via podcast.[/bleu marine] CCV Brussel heeft samen met de pastorale eenheden Sint-Franciscus en Etterbeek-Woluwe een korte Kerstwake gemaakt via podcast. Nu het op (...)


Bisschoppen vragen de klokken te luiden op Kerstmis om 12 uur

maandag 21 december 2020 door Webmaster2
[bleu marine]De bisschoppen vragen de parochies om op Kerstmis om 12 uur de klokken te laten luiden als een signaal van troost en hoop, steun en verbondenheid. In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstmis om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons (...)


Machtswissel maakt geen einde aan straffeloosheid en repressie in Burundi

vrijdag 18 december 2020 door Webmaster2
Zes maanden na het aantreden van president Évariste Ndayishimiye is de mensenrechtensituatie in Burundi er niet op verbeterd. Dat blijkt uit een nieuw rapport van The Burundi Human Rights Initiative (BHRI). ‘Binnen de debatten over Burundi heeft België wel degelijk een stem. We moeten duidelijk (...)


Encycliek van paus Franciscus in het Nederlands

woensdag 16 december 2020 door Webmaster2
De Nederlandse vertaling van de jongste encycliek van paus Franciscus, in opdracht van de bisschoppenconferentie en een uitgave van Halewijn, is uit. De Nederlandse vertaling van Fratelli tutti, de jongste encycliek van paus Franciscus over broederlijkheid en sociale vriendschap is (...)


Vaticaan schenkt 25 miljoen dollar voor strijd tegen armoede

woensdag 16 december 2020 door Webmaster2
[bleu marine]Uitgerekend in deze coronapandemie moet volgens het Vaticaan de strijd tegen honger en armoede versterkt worden.[/bleu marine] Paus Franciscus ontmoette op 25 juni de Ifad-voorzitter Gilbert Hounbo © Vatican [marron]Media[/marron] Het Vaticaan heeft een bedrag van 25 miljoen (...)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1049197

De activiteit van de site opvolgen nl    ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License