missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Wettigen verkiezingen een harde taal rond migranten en vluchtelingen ?

donderdag 4 oktober 2018 door Webmaster

[marron]Er is geen enkele geldige reden waarom migranten en vluchtelingen door een hard en misplaatst taalgebruik gestigmatiseerd moeten worden als een bedreiging voor onze samenleving.
De Interdiocesane Commissie voor de Migratie Pro Migrantibus deelt daarover het volgende mee.
[/marron]

 

Migranten en vluchtelingen blijven welkom

« De vreemdeling die in uw land verblijft zal je behandelen als een landgenoot. En jullie moeten hem beminnen als jezelf, want jullie zijn zelf vreemdeling geweest in Egypte. Want ik ben Jahweh uw God. » [mauve fonce](Lv.19.34)[/mauve fonce]

De jongste tijd worden migranten en mensen die vluchten, via de media, getekend met een harde taal en met omschrijvingen geen recht doen aan wie ze zijn en aan hun situatie. Migranten en mensen die verplicht zijn te vluchten omwille van ontwrichte wereldverhoudingen verdienen het niet om bestempeld te worden als een bedreiging voor onze samenleving. In alle omstandigheden blijven zij mensen die onthaald moeten worden – ook tijdelijk. Zij moeten bescherming genieten, in hun rechten erkend worden en geholpen worden een plaats te krijgen in onze samenleving of in hun thuisland.

De Kerk in België stelt zich uitdrukkelijk op de bres om migranten en vluchtelingen te ontvangen en te begeleiden. Gelovigen, christelijke organisaties en religieuzen blijven die verantwoordelijkheid met volle overtuiging opnemen. Wij ervaren dat samenleven met migranten en vluchtelingen noodzakelijk is en zinvol. Veel initiatieven van burgers in heel België bewijzen dat onze bevolking ontvankelijk is en een hart heeft op de juiste plaats.

Als Kerk aarzelen wij niet om te blijven pleiten voor een meer humane
migratiepolitiek in ons land, ook voor ‘voorbijgangers’ ; wij herhalen dat gezinnen met kinderen, in afwachting van het beëindigen van hun dossier, een beroep moeten kunnen doen op alternatieven in plaats van opsluiting.

“De Kerk is bereid zich direct te engageren (…); maar om tot de verwachte resultaten te komen is de eigen bijdrage van de politieke en civiele gemeenschap wel onontbeerlijk”. (Paus Franciscus – Wereldbrief 2018).

  Verklaring van

Bisschop Luc Van Looy
en de Interdiocesane Commissie voor de Migratie, Pro Migrantibus


2.10.2018

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 143 / 1149214

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Migranten   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License