missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Interreligieuze dialoog

« Samen leven in crisistijd »

Sant’Egidio
woensdag 29 september 2010 door Webmaster

[marron]« Samen leven in crisistijd »[/marron]

Dit is het thema van de ontmoeting die zal plaats hebben te Barcelona, van 3 tot 5 oktober 2010, georganiseerd door de Sant’Egidio gemeenschap. De debatten zullen vooral gaan over de [bleu marine]interreligieuze dialoog[/bleu marine].

Verschillende [bleu marine]Afrikaanse personaliteiten[/bleu marine] worden verwacht, o.a. de voorzitter van de Aftrikaanse Unie, Bingu wa Muyharika, president van Malawi; kardinaal Peter Turkson, ghanees, voorzitter van de pontifikale Raad “Rechtvaardigheid en Vrede” (Vatikaan); de aartsbisschoppen Laurent Monsengwo van Kinshasa en Ghaleb Moussa van Algiers; pater Adoukonou (Benin), secretaris van de pontifikale Raad van de cultuur (Vatikaan); Abuna Paulos, patriach van de orthodoxe Kerk van Ethiopië; Cheikh Fofana, van de Raad van imams in Ivoorkust.

Bij de niet-afrikanen zijn er ondermeer: Yona Metzger, groot rabbijn van Israël en Mustafa Cagrici, groot mufti van Istanboel.

(bron: Jeune Afrique.26.09.10.)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 181 / 1086077

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License