missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Homepagina > België > R+V > R+V

R+V

Rechtvaardigheid, vrede en zorg voor de schepping

Artikels van deze rubriek


Roma

Godsdienstvrijheid : kardinaal Parolin betreurt “een voortdurend verval” (R+V)

Zenit 5 april 2019
vrijdag 12 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]De kardinaal Staatssecretaris Pietro Parolin heeft een uiteenzetting uitgesproken om de werken af te sluiten van het colloquium met als titel “Verenigen we ons om de internationale godsdienstvrijheid te verdedigen” dat gehouden werd in de zetel van de ambassade van de Verenigde Staten bij de Heilige Stoel, deze woensdag 3 april 2019.[/marron]Doodstraf – Afrika maakt vooruitgang (R+V)

Africa in movimento: ultime notizie di rilievo
vrijdag 12 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]In 2018 werd het laagste aantal terechtstellingen genoteerd sinds minstens tien jaar, dat is een vermindering van een derde in verhouding met vorig jaar. Dat is wat het wereldrapport over de doodstraf aanduidt uitgegeven door Amnesty International, dat de terechtstellingen in de hele wereld heeft onderzocht.[/marron]Europees Parlement

STOP RACISME TEGEN PERSONEN VAN AFRIKAANSE OORSPRONG IN DE EU (R+V)

Perscommuniqué
dinsdag 2 april 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
  • Een grotere aandacht voor personen van Afrikaanse oorsprong in het budget op lange termijn van de EU.
  • De Lidstaten geroepen een einde te stellen aan de raciale profilering in het strafrecht en de strijd tegen het terrorisme.
  • Vraag van herstellingen voor de misdaden tegen de mensheid gepleegd gedurende de Europese kolonisatie.
  • Er leven 15 miljoen Afro-europeanen in de EU.


DE UNIVERSITAIRE ONDERZOEKEN IN DIENST VAN DE ONTWIKKELING

Wanneer een technologisch mirakel een ecologische ramp wordt (R+V)

Louvain coopération Nr 8 – Maart 2019
zaterdag 23 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Op 11 november laatstleden, woonden we de “TedX Liège” bij waar Philippe Baret, Deken van de brio-ingenieurs van de UC Louvain, ons uitlegde hoe een technologisch mirakel een ecologische ramp is geworden. Terugkeer op deze gebeurtenis.[/marron]Vaticaan

Een vertegenwoordigster van het Vaticaan
bij de commissie van de UNO over de vrouwen
(R+V)

Vatican News - 14 maart 2019
zaterdag 16 maart 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Vrouwen die leiden, invloedrijk of beslissend zijn… allen zijn zij samengekomen van 11 tot 22 maart in de zetel van de UNO in New York voor de 63ste sessie van de Commissie over de condities van de Vrouw. Voor de eerste keer dit jaar, heeft de Heilige Stoel een vertegenwoordigster gestuurd, het betreft hier Barbara Jatta, directrice van de musea van het Vaticaan.[/marron]Tabagisme in Afrika

Afrika, het eldorado van de nicotine made in Europe (R+V)

Bron “mafrwestafrica”
vrijdag 8 februari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Door Damien Glez Damien Glez is tekenaar-editorialist franco-burkinabe Een onderzoek stelt vast wat iedereen kon weten : de sigaretten die in Afrika verkocht worden zijn meer toxisch dan deze die in Europa gerookt worden. Wie is de verantwoordelijke van deze vergiftiging ? Gehalte van (...)


Internationale Dag tegen de handel van personen

Feest van Josephina Bakhita (R+V)

8 februari
vrijdag 8 februari 2019 door Webmaster
Heilige Josephine (Giuseppina) Bakhita 1868-1947 Eerste Soedanese heilige Slaaf bij de geboorte en Canonized op 1 oktober 2000 Feest in de kerk 8 februari [marron] Josephine Bakhita, de Afrikaanse heilige [/marron] (zijn leven zien) [marron] 8 februari, Internationale (...)


Samen tegen de Personenhandel (R+V)

maandag 28 januari 2019 door D.F. (Vertaling), Webmaster
[marron]Voorstelling van de 5de Werelddag van gebed en sensibilisatie tegen de handel in mensen : 8 februari 2019[/marron] Op 8 februari 2019, steken we een kaarsje aan tegen de handel in personen om samen de 5de uitgave van de Werelddag van gebed en overweging tegen de handel in personen te (...)


Vaticaan

“Terwijl een deel van de mensheid in de overvloed leeft, ziet een ander deel hoe haar waardigheid miskend wordt” (R+V)

Boodschap van paus Franciscus
zaterdag 22 december 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]Paus Franciscus heeft een boodschap gezonden aan de deelnemers aan de internationale Conferentie “De mensenrechten in de hedendaagse wereld : verworvenheden, nalatigheden en ontkenningen”, georganiseerd door de Pontificale Gregoriaanse Universiteit en door het Dicasterie voor de Dienst van de integrale menselijke Ontwikkeling.

De internationale conferentie vond plaats ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de universele Verklaring van de Mensenrechten en van de 25ste verjaardag van de Verklaring en van het Actieprogramma van Wenen voor de bescherming van de mensenrechten in de wereld.[/marron]Waarop gelijken de drie gezichten van het racisme ? (R+V)

Axelle Mag – Collectif, N° 2111 Septembre 2018
zaterdag 20 oktober 2018 door D.F. (Vertaling), Webmaster

[marron]De actualiteit voert een reeks drama’s en onrechtvaardigheden met zich mee. Talrijke racistische aanslagen werden onlangs op de voorpagina vermeld door de Belgische media. Terecht wordt de openbare opinie hierdoor beroerd. Maar als men de schuldigen wil vereenzelvigen, wordt het ingewikkeld. De politici klagen de geïsoleerde individuen aan en hun “dwaasheid”. De media steken hun vinger op naar onverantwoordelijke politici of hun aanhangers en zaaien zo hun naamloze haat uit op de sociale netwerken… Kortom, het is nooit “onze” fout…

Nochtans is de verantwoordelijkheid hoogst collectief. Maar om dat te begrijpen, moet men eerst de verschillende gezichten en de verschillende niveaus van het racisme weten te ontcijferen. Wij trachten deze complexiteit uit te leggen in tekeningen, die noodzakelijk schematisch zijn, genomen uit onze “buiten serie” die deze winter verschenen is :
[/marron] « Racisme en Belgique. Solidarités de femmes » [marron](Racisme in België. Solidariteit van vrouwen).[/marron]Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 1159714

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen R+V   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License