missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

BOODSCHAP BIJ GELEGENHEID VAN HET FEEST AAN HET EINDE VAN DE RAMADANMAAND 2013

donderdag 8 augustus 2013 door Webmaster
’Id al-Fitr/Ramazan Bairami,
8ste/9de augustus 2013
 

[vert] Beste moslimvrienden, [/vert]

Het einde van de ramadan, jullie intense vastenperiode, is voor ons een gelegenheid om jullie opnieuw onze vriendschap te betuigen. Wij willen als burgers van eenzelfde land samenwerken en zo nodig voor elkaar opkomen. Elk jaar doet het ons genoegen om elkaar te ontmoeten. Soms is er de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. In een sfeer van respect en openheid leerden we zo elkaar beter kennen.

Zowel moslims als christenen staan voor grote uitdagingen. Er zijn onder andere de
toenemende gewelddadige conflicten, de financiële crisis met de toenemende ongelijkheid, het racisme en de discriminatie... Met onze gemeenschappelijke waarden én met onze verschillen willen wij als evenwaardige burgers, met gelijke rechten en plichten, meedenken om in deze moeilijke zaken tot oplossingen te komen.

Wij geloven, dat wij met elkaar verbonden zijn in onze inzet voor een waarachtig menselijke maatschappij waarin ook voldoende ruimte is voor godsdienst. Dit vormt een goede basis voor een vredevolle toekomst. Ieder mens heeft het recht zijn persoonlijke geschiedenis uit te bouwen en in vrijheid zijn weg te zoeken naar God. Het is onze wens om samen met jullie te werken aan een wereld waar dit mogelijk gemaakt wordt. We bewonderen jullie en danken jullie voor de wijze waarop jullie je geloof vol overtuiging beleven.

Wij hopen, samen met jullie, solidair te kunnen zijn met mensen met wie wij in dit land wonen en werken, en samen toe te groeien naar steeds meer liefde, vrede en
rechtvaardigheid. Een maatschappij in crisis moet kunnen rekenen op de creativiteit en de moed van hen die geloven, die nadenken en aan de toekomst werken, in vreugde en met respect voor iedereen.

Proficiat om alles wat de ramadan voor ieder van jullie tot een sterke spirituele tijd maakte. Laat de inspiratie die jullie tijdens de vastenperiode ontvingen van betekenis zijn voor jullie gemeenschap en voor onze wereld. Dat zij jullie mag helpen om goede beslissingen te nemen en beetje bij beetje de verhoudingen in onze wereld te verbeteren.

Wij wensen iedereen een feestelijk einde van de Ramadan toe.

  [mauve fonce]Guy Harpigny
Bisschop Referendaris voor de interreligieuze dialoog[/mauve fonce]
  [mauve fonce]Leon Lemmens
Bisschop Referendaris voor de interreligieuze dialoog[/mauve fonce]
  [mauve fonce]Steven Fuite
Synodevoorzitter van de Verenigde protestantse kerk in België[/mauve fonce]

 
PDF - 85.1 kB
Texte arabe
Arabische tekst

 
PDF - 106.4 kB
Turkse tekst
Texte turc

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 234 / 1114421

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License