missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Oproep tot kalmte van de moslim executieve van België

ARCRE
vrijdag 21 september 2012 door D.F. (Vertaling), Webmaster


De Executieve van de moslims van België, evenals nog andere moslim personaliteiten van het land hebben zich niet akkoord verklaard met de gewelddadige wijze van optreden van een radicale groep in de Borgerhout (district van Antwerpen) om te manifesteren tegen de islamonterende film “Innocence of Muslims”, gerealiseerd in de USA en die reeds gewelddadige protesten heeft opgewekt overal in de wereld.

Zo is het dat de Antwerpse imam Nordine Taouil verklaard : “We roepen iedereen op tot kalmte en we vragen aan de moslimgemeenschap zich op een vreedzame wijze te gedragen, maar ook deze provocaties te miskennen die als bedoeling hebben conflicten te scheppen tussen de verschillende filosofische overtuigingen”.

Het is ook in dezelfde lijn dat de Executieve van de moslims van België zich uitgesproken heeft. Deze Executieve, die de moslims in België vertegenwoordigt, betreurt dat de anti-islam film die in de Verenigde Staten gerealiseerd werd verspreid is geworden via internet, maar is van oordeel dat hij niet tot haat mag aanzetten. Zij bevestigt de moslims te begrijpen die zeggen dat zij gekwetst zijn, maar is van oordeel dat dit geen geweld toelaat.

 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 219 / 966581

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License