missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
K U L

LEUVENSE CUSANUS-LEERSTOEL
VOOR INTERRELIGIEUZE DIALOOG

woensdag 28 oktober 2015 door G.Verbist, mafr., Webmaster

De Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven is een leerstoel rijker.
De [bleu]familie van witte pater Charles Deckers,[/bleu] die in 1994 in Algerije werd vermoord na zich daar dertig jaar ingezet te hebben voor de toenadering tussen mensen van verschillende religieuze overtuigingen, financiert met haar[bleu] Stichting Cusanus[/bleu] vijf jaar lang de Cusanus-leerstoel voor academisch onderzoek en onderwijs over geschiedenis en praktijk van de interreligieuze dialoog en voor maatschappelijk debat over de rol van religie in conflicten in een geglobaliseerde wereld.

De leerstoel draagt als naam de Duitse Nicolas van Kues (15de eeuw) die als eerste de Koran naar het Latijn vertaalde en enkele maanden na de val van Constantinopel in zijn ‘De pace fidei’ pleitte voor verzoening tussen de godsdiensten.

Yvan Deckers was aanwezig bij de lancering en de eerste cotitularissen zijn prof. Mathijs Lamberigts (Kerkhistoricus en decaan van de Leuvense theologiefaculteit) en Jan De Volder (Kerkhistoricus en vanuit Sant’Egidio, nauw betrokken bij de interreligieuze dialoog wereldwijd)

(Benoit Lannoo. Kerknet. 26.10.15)
 

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 269 / 1124663

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License