missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be
Islam

Een fatwa tegen de niqab

donderdag 15 oktober 2009 door D.F. (Vertaling), Webmaster
Op 2 oktober 2009, toen Cheik Mohamed Sayyed Tantawi, rector van de moskee van Al-Azhar in Cairo, voornaamste theologische referentie van de Sunnieten, op bezoek was in een lyceum voor jonge meisjes, heeft hij een leerlinge aangesproken die een niqab droeg..


niqab = een kleed dat het hele lichaam bedekt, eveneens de neus, de mond en de wangen; alleen de ogen blijven zichtbaar; de niqab wordt voorgestaan door de Salafisten.

De Cheik heeft gezegd:

“De niqab is alleen maar een traditie, deze heeft geen enkele band met de godsdienst. Ik heb beslist de toegang van de schoolinstellingen van Al-Azhar te verbieden aan elke persoon die de niqab draagt”.

Dit is wel degelijk een fatwa.

De Egyptische regering maakt zich gereed om de toegang van de steden en de universitaire campussen te verbieden aan studentinnen die de niqab dragen.

Algemene verontwaardiging in de conservatieve middens die zeggen dat de niqab een voorvaderlijke traditie is in sommige gebieden van Egypte en in het buurland Yemen. De jonge meisjes op de buiten riskeren thuis te blijven in plaats van naar school te gaan.

(volgens Cherif Ouazani, in ‘Jeune Afrique’ van 11/10/2009)

Homepagina | Contact | Overzicht van de site | | Statistieken van de site | Bezoekers : 318 / 930038

De activiteit van de site opvolgen nl  De activiteit van de site opvolgen België  De activiteit van de site opvolgen Dialoog   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site gebouwd met SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License