missionarissen van afrika
missionnaires d’afrique

L A V I G E R I E . be

Lignes de fracture N°50 Breuklijnen

Août - Augustus 2011
vendredi 2 septembre 2011 par J.V.
  Sommaire  

 SOS HOORN VAN AFRIKA

CARITAS INTERNATIONALIS (10/08/11)
De droogte en de voedselonzekerheid in Oost-Afrika vormen op dit moment de ergste humanitaire crisis ter wereld. Er is dringend massale hulp nodig ! Het Caritas-netwerk, dat reeds lange tijd aanwezig is in de regio, zet zijn inspanningen op het terrein voort.

Voedselcrisis en hongersnood

In Ethiopië, Kenia, Somalië en in Oost-Afrika stort de ergste droogte in 60 jaar meer dan 12 miljoen onschuldige mensen in de chaos. De behoefte aan water, levensmiddelen en levensnoodzakelijke goederen is overal schrijnend duidelijk. Meer dan de helft van de noodlijdende bevolking zijn kinderen.

De situatie werd inmiddels officieel uitgeroepen tot “voedselcrisis”. Dit betekent dat de kinderen en de ouderen ernstig ondervoed zijn. Bovendien werd in verschillende regio’s in Somalië de hongersnood uitgeroepen door de Verenigde Naties

De droogte zou minstens blijven duren tot in 2012 en het aantal slachtoffers dreigt nog spectaculair te stijgen in de komende maanden. Daarbij zullen de meest kwetsbare groepen het hardst getroffen worden.

Storten kan : 000-0000041-41 (Caritas) of 000-0000012-12 (coalitie van organisaties)


Mots-clés

Accueil | Contact | Plan du site | | Statistiques du site | Visiteurs : 550 / 988036

Suivre la vie du site fr  Suivre la vie du site Belgique  Suivre la vie du site J.P.I.C.   ?    |    titre sites syndiques OPML   ?

Site réalisé avec SPIP 3.0.28 + AHUNTSIC

Creative Commons License